LEONBERGER-FYN

Præsentation

Vi - Yankie, Frank og Lotte - bor på landet i det nordlige Odense i et stille og roligt område med masser af plads både ude og inde. Vores liv med leonbergere begyndte, da Morgan flyttede ind. Nu er det Yankie, der fylder vores dage med hundeglæder.

Morgan

Morgan var vores første leonberger. Han kom fra Kennel Wonderpark's første kuld hvalpe med 10 søskende. Hans kennelnavn er Wonderpark's Smaragd.

Ingen kunne ønske sig en bedre start på livet, end Morgan og hans søskende har fået. De er blevet præsenteret for alt, hvad de kunne præsenteres for, inden for de første 8 uger.

Morgan er en typisk leonberger. En hund med sine egne meninger og alligevel utrolig blød og kærlig. Han gør ikke "bare" det, han bliver bedt om, og kan ikke "købes" med godbidder.

Han elsker selskab, mennesker, der kan lide hunde, børn, oplevelser, leg og aktiviteter.

Som sidegevinst til Morgan er fulgt en masse nye venner - både to- og firbenede. 

Lotte

Jeg er vokset op med hund. I 1992 fik jeg en labrador, som jeg begyndte at træne med. Den skulle bare lære at gå pænt i snor, men det udviklede sig til konkurrencer inden for lydighed og agility i DCH.

Næste hund blev en flatcoated retriever, som blev købt for at dyrke agility. En skøn, nem hund, der blev 11 år og opnåede fine resultater i agility.

Inden jeg fik min flatcoated retriever, havde jeg set en leonberger på en udstilling og var helt fortabt. Læste en masse om racen og drømte om, at jeg engang skulle have sådan en bamse.

Drømmen gik i opfyldelse, da Morgan flyttede ind hos os d. 30. september 2011.

Morgan skulle "bare" være vores ven og min kammerat til træning og i naturen. Udstilling var slet ikke i tankerne. Men jeg udstillede ham, da han var meget ung. Det gik forrygende godt, så det blev rigtig sjovt.

Adskillige udstillinger senere blev Morgan i juni 2014 Dansk Champion, og i november 2014 blev han Dansk Racevinder i Dansk Kennel Klub og Årets Løve i Dansk Leonbergerklub.

Morgan og jeg har trænet på hvalpehold, unghundehold, kørekort til hund, rally og lydighed. Senest er vi begyndt på vandtræning, hvor han i august 2014 bestod Svømme- og Redningsprøven. 

Frank

Før vi besluttede at vores næste hund skulle være en leonberger, blev Frank "slæbt" med på en udstilling for at se nogle eksemplarer af racen, fordi det er en meget stor hund med meget pels. Han faldt for både størrelse, temperament og udseende.

To år før vores leonberger flyttede ind hos os, havde Frank bestemt, at han skulle hedde Morgan. Opkaldt efter Morgan Freeman: stor, rar og sort i hovedet. Også bilen, hvor der var plads til en leonberger, havde Frank sørget for, længe før vi fik vores første leonberger.

Frank er meget glad for hunde, men tager ikke del i træning og udstilling. Han sørger for, at bilen er klar, gulvene rene, er hjemme ved Morgan hver dag for at holde frokost og tager ham ofte med i bilen, når han er på arbejde. 

For os begge er det en daglig glæde at være sammen med Morgan. En pragtfuld ven, kærlig og trofast og med en fantastisk personlighed.